Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Civitalis Vándordíjra jelöltek 2011

 

A jelölési folyamat lezárult. A szavazásra 2011. június 1. és 30. között van lehetőség a szavazás menüpont alatt.

bardos_ferenc.jpgbodo_peter.jpg

juhasz_mihaly.jpg

                   Bárdos Ferenc                                     Bodó Péter                                Juhász Mihály

Indoklások:

Bárdos Ferenc: „Az Életfa Környezetvédő Szövetség ügyvezetője 20 éve. Pályázat útján elnyerte az Egri Civil Ház üzemeltetésének lehetőségét melyet évek óta kiválóan végez munkatársaival együtt. 2004-től 2006-ig a Nemzeti Civil Alapprogram első elnöke, pályázati rendszerének kidolgozója. A környezetvédő civil mozgalom és a civil szolgáltató központok országos hálózatának működtetése területén kiváló elméleti felkészültséggel, széleskörű gyakorlati tapasztalattal kifejtett kimagasló munkája, társadalmi tevékenysége elismeréseként 2005-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetését kapta. Szakmaisága, embersége, a civil szervezetekért végzett több évtizedes munkája alapján javasoljuk a díjra.”

Bodó Péter: "1998-tól a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Bugát Pál Egyesületének igazgatója. Az 1999-ben létrejött Egri Civil Kereasztal alapító- és jelenleg is aktív tagja, melyen keresztül nagy mértékben hozzájárul Eger város és Heves megye civiljeinek egymás közötti, illetve az önkormányzattal történő kapcsolataik építéséhez. 2004-től a Nemzeti Civil Alaprogram Észak-magyarországi Kollégiumában két cikluson keresztül képviselte a megyei civil szervezetek érdekeit. Folyamatosan részt vesz civil szervezetfejlesztési feladatokban, tanácsadó-szakértőként. Szakmai támogatója a Magyarországon elsőként megalakult Közösségi Alapítványnak. Nemzetközi kapcsolatai is széleskörüek, melyek tapasztalatait szívesen adja át a helyi szervezeteknek."

Juhász Mihály: „az Egri Alternatív Kulturális Egyesület elnöke, a rendszerváltás óta tevékenykedik aktívan az egri civil közéletben, elsősorban ifjúsági és kultúrális területen. 15 éve az egri önkormányzatot és a Soros Alapítványt maga mellé állítva létrehozta a MÁS klubot, amely a mai napig valós alternatívát nyújt a hagyományos, a fiatalok igényeinek sokszor nem megfelelő szórakozóhelyek, vagy éppen az utcán való lődörgés mellett. 2002 óta EGAL klub a neve, sok sikerrel és viharral a háta mögött ma is állja a sarat, élén továbbra is Juhász Misivel. Páratlan módon kapcsolja össze a bulizást, koncertezést a társművészetekkel (pl. kiállítások, film), a drogprevenciós programokkal, a különböző városi rendezvényekkel és fesztiválokkal. "Polgármesterek, kepviselő testületek, igazgatók jönnek-mennek Egerben is, de az EGAL klub és Juhász Misi örök" - mondják sokan. Az évek során díjakat is kapott szép számmal, pl. a Nonprofit Információs és Oktatási Központ (NIOK) igen rangos, "Az év civil szervezete" díját 2 alkalommal, valamint Eger Város Kollektív Kulturális Nívódíját. Munkássága példaértékű!”